Novoroční přání


Co bych vám tak popřála do nového roku 2020?

Tak určitě zdraví. Přeju vám, ať jsou všechny vaše děti zdravé alespoň 3 týdny z měsíce. A když už budou nemocné, tak všechny najednou a ne jedno 14 dnů a pak druhý 14 dnů a pak zase to první 14 dnů...

Taky vám přeji hodně štěstí při výchově dětí. Protože i když načtete spoustu článků, poslechnete si rady od několika kamarádek, díváte se na doporučující videa, stejně to nikdy u vás doma nevypadá jako v reklamě na kafe, kde všichni rozesmátí sedí vedle sebe na gauči a objímají se, děti se bez řečí obléknou samy podle počasí a všichni jdou nadšeně ven na procházku, svěží vítr jim čechrá vlasy a žena, která si v absolutně čisté kuchyni uvaří kávu se točí nadšeně dokola s plným šálkem a svítivě bílými zuby a pak se všichni nadšeně obejmou. Vypadá to tak, že si chcete udělat kafe, mezitím řešíte kdo první si chtěl hrát s autem na ovládání, děláte holce copánek, honíte syna, ať si udělá úkoly, sednete si na gauč, přiběhne syn a skočí vám nadšeně na nohy, čímž vám způsobí modřiny, protože má už 28 kilo a vy si vylijete půlku kafe na sebe a na gauč, utíráte rozlité kafe a převlékáte se, jdete holce utřít zadek na záchod, vysrknete ten studený zbytek kafe co vám zbyl v hrnku a když navrhnete, že je venku hezky a půjdete na procházku, tak se ozve dvakrát za sebou "Ne já nejdu." Takže hodně štěstí.

S tím souvisí - ať si alespoň jednou za čas vypijete kafe/čaj/grog najednou, teplé a v klidu.

Dále určitě toužíte, a to vám taky přeju, zažít co nejvíc celonočních nepřerušovaných spánků. Žádné noční převlíkání počůraných postýlek, žádné noční výlety na pohotovost a žádné rozesmáté dětské tváře ve 4 hodiny ráno, "protože je už maminko ráno a vstáváme".

Ať se vám daří sníst vaše teplé jídlo celé najednou, teplé a v klidu. Aspoň jedno týdně! Bez řešení, které dítě koplo to druhé pod stolem jako první, bez utírání vybryndaných polívek a neustálého pobízení dítěte k jídlu, protože už to má studený. To se vám možná podaří, pokud se najíte, když děti už spí, což je zhruba kolem jedenácté v noci.

Alespoň tři přečtené knihy za rok. A ne, nepočítá se do toho "Průvodce dětskými nemocemi" ani návod na sirup proti kašli.

Pár chvilek pro sebe. Tip - pokud neřeknete nahlas, že jdete na záchod, tak je menší pravděpodobnost, že tam za vámi děti polezou.

Hodně peněz, protože: "Mami já chci tohle" a "Mami koupíš mi bonbónek? A čokoládu?". A pak nemáte ty plyšáky kam dát, takže musíte koupit regál, který se vám nevejde do pokoje a musíte předělávat celý dětský pokoj. Děti si pak s plyšákama samozřejmě vůbec nehrají. A ještě platíte těžký prachy u zubaře za dětské plomby na mléčných zubech, které jim za dva roky stejně vypadnou. Myslím ty zuby. Zubař vás pak pošle na zubní hygienu za litr a tam vám doporučí předražené kartáčky na zuby, mezizubní kartáčky a ještě speciální kartáčky na dočišťování a fluoridovou minipastu za 250,- Kč! A když máte "kliku" tak vás ještě pošlou s děckama i na rovnátka. Každopádně vám nezbudou už žádný prachy na bonbónky a čokoládu. Takže vám doporučuji udělat si rekvalifikační kurs na zubaře a budete se mít jako prase v žitě.

A nakonec vám samozřejmě taky přeji hodně lásky, protože bez ní (nebo flašky vína denně) to prostě nejde ve zdraví (zejména psychickém) zvládnout!






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu