Co z nich vyroste?

Pokud máte pocit, že to s celou civilizací jde z kopce a lidi jsou psycho, vzpomeňte si, co do nás od malička valili. Pohádky. No ano. Jen namátkově:

1) O červené Karkulce - malá holčička nese sama dárečky přes les k babičce, cestou jí pozoruje úchylnej vlk, kterej obě sežere (vcelku). Kolemjdoucí myslivec rozřízne nožem spícímu vlkovi břicho (aniž by se vlk probudil), vyskočí živá babička i holčička. Do vlka zašijí kameny a vlk ve stylu "a všechno dobře dopadne" dopadne na dno studny, kde se utopí. Tato pohádka nás učí, abychom brutálně zmasakrovali všechny, kteří nám ublíží.

2) Perníková chaloupka - rodiče se rozhodnou zbavit dětí tím, že je zavedou do lesa a tam je nechají (protože jsou chudí a nemají co jíst). Děti najdou v lese chaloupku, kde babě kradou ze střechy perník. Ta je asi dost mrštná, protože je obě chytí a zavře. Děti babu strčí do (evidentně obří) pece a nechají jí shořet. Najednou trefí domů, kde je chudí a vyhladovělí rodiče rádi přivítají, ehm. Tato pohádka nás učí, že když máte děti a objeví se problém, tak se dětí máte zbavit, a taky že krást je v pořádku a když vás chytí, tak je nejlepší věznitele zmasakrovat. No a když máte hlad...

3) Ošklivé kačátko - narodí se ošklivé kačátko, všichni se mu smějí, nikdo ho nechce do party a ono s depresí přečká zimu, aby se na jaře chtělo nechat uklovat labutěmi. Nakonec zjistí, že je jedním z nich. Snad nejvíc depresivní pohádka o chystané sebevraždě. Tato pohádka nás učí, že se můžeme ostatním posmívat a vyčleňovat je z kolektivu, protože oni se z toho nakonec nějak dostanou.

4) Krteček - když pominu naturalistický díl o tom, jak se rodí králíčci, tak mě nejvíc zaujal ten, ve kterém zvířátka ukradnou prodavači meloun a ten je pak honí s nožem v ruce. Prodavač skončí nakonec mokrý v rybníce, zvířátka se mu smějí a ukradený meloun snědí. Tato pohádka nás učí, že když něco chceme, tak to máme ukrást a je to zcela v pořádku.

No a pak to má tady vypadat...

Komentáře

Okomentovat

Každý komentář zde z vás udělá lepšího člověka!

Populární příspěvky z tohoto blogu