Začátek školního roku


Pokud se divíte, proč jsem dlouho nic nepsala, tak protože začátek nového školního roku.

Když chcete dětem (stejně jako já) prodloužit maximálně prázdniny, vracíte se domů z dovolené v neděli, večer před začátkem školního roku, abyste zjistili, že vaši potomci vyrostli nejen z téměř všeho oblečení, ale i z bot. Následuje rychlé doplnění penálu starýma fixama (ty nové, které jste dostatečně v předstihu koupili jsou totiž moc tlusté a nevejdou se tam).

Ráno nejdou děti vzbudit, protože si přes prázdniny zvykly chodit spát po desáté večer a budit se kolem deváté ráno.

Po snídani vyndáte synovi z jeho jediných bot vložku, aby nemrmlal, že ho tlačej a jedete.

Měli jste dvě děti ve školce a byli jste celý hotový z hlídání toho, kdo má kolik platit a za co, kdo má vaše tepláky, kdo opět ztratil rukavici a dávání pozor na to, že včera byla třídní schůzka? Gratuluji vám, teď postupujete na vyšší level, jedno z dětí dospělo do školního věku.

Dítě nastupující jako prvňáček do nové školy je lehce stresováno tím, jak je jeho matka první dny těžce vystresována do tranzu a z jejího obličeje se dá jasně vyčíst čirá panika.

Ráno rozvážíte děti do dvou budov, stejně jako desítky dalších rodičů, takže se ploužíte kolonami a marně hledáte místo na zaparkování v bližším okruhu od vchodu do školky nebo školy než jsou 2 kilometry. Nejen, že v každém z ústavů se platí jiné poplatky na jiný účet, ale obě vaše děti mají třídní schůzky - sice v jiné budově, ale ve stejný den i čas. Pozjišťovat kdy a kde co je, přihlásit dítě do družiny, na obědy, neztratit se v bludišti šaten a schodů, to všechno jsou věci, které provětrají vaše mozkové závity i peněženku.

Do toho začínají zápisy do zájmových kroužků a ukázkové hodiny. Když pak dostanete konečně rozvrh, zjistíte, že musíte kroužky totálně přeorganizovat, protože se kryjí s odpolední výukou.
Večer se konečně najíte a napijete, vyčerpaná sednete k počítači a hledáte bazarové holiny. Nové za 350,- Kč se vám nechce kupovat, protože dobře víte, že pokaždé, když koupíte kvalitní nové boty, tak vašemu dítěti poskočí noha minimálně o dva centimetry, zatímco to druhé je schopné je zničit během tří procházek.

A už pomalu začínají domácí úkoly...

A k tomu všemu ještě chodíte do práce...

Příště o třídních schůzkách.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu