Třídní schůzky

Byla jsem včas varována matkami, které mají starší děti, že nejhorší na škole není zvykání dítěte, a většinou ani paní učitelka, ale ostatní rodiče. Nebyla jsem ale připravena na vše.

Přejdu to, že hned první den školy, po přivítání panem ředitelem a úvodní půlhodince ve třídě, mě kontaktovala přes Facebookovou stránku naší třídy jedna z maminek, nespokojená s naší "nemastnou neslanou" paní učitelkou, která "se snaží zalíbit všem". Z počátku jsem se jí snažila obhajovat, paní učitelka je na naší škole nová a byl teprve první školní den. Byla jsem upozorněna, že už je to její druhý den, protože už v červnu byly přece jedny třídní schůzky! Tak jsem nějaké obhajování vzdala...

První týden jsme měli za čerstva (druhé) třídní schůzky. A tam se síla jednotlivých osobností ukázala v celé své síle.

Kdosi pozval na schůzku i pana ředitele. Pak tedy nikdo nevěděl proč. Kromě běžných záležitostí, jako že někomu se nejde přihlásit do elektornické žákovské, jak se odhlašují obědy nebo jaká tužka je pro prvňáčka nejlepší jsme například 20 minut rozebírali malé šatní skříňky a to, že mají děti v šatně jen jednu lavičku.

Jedna z matek neustále vykřikovala, že v zimě se do té malé šatní skříňky určitě nevejdou zimní boty a bundy dvou dětí a nezastavilo jí ani přesvědčování pana ředitele, že ty stejné skříňky měli loni čtvrťáci (a to dokonce i v zimě), kteří mají ještě větší boty a bundy, a bez problému se jim tam vše vešlo. Pan ředitel nakonec pochopil, že ona matka s fanatickým pohledem je kvůli velikosti skříněk schopna pozvat do školy inspekci z Evropské unie a doma praktikovat rituál woodoo s nápadně povědomým panáčkem, a tak nám v dobré vůli nabídl větší, vyřazené skříňky, které stojí vyhozené za školou, což vyvolalo vlnu smíchu u všech, kterým do té doby jen decentně cukaly koutky úst. Nezachránil to ani ujištěním, že jsou tyto skříňky "jen trochu obouchanější" a nakonec konstatoval, že se pravděpodobně do naší malé šatny stejně nevejdou.

Další důležitý bod byly vrzající dveře od třídy. Od stejné paní, která měla problém se skříňkami. To už lehla smíchem celá třída pod lavice. Pan ředitel si těch hrozně vrzajících dveří všiml hned a sjedná prý nápravu do dvou dnů.

Následně jsme probírali, čí ostříhané vlasy našla jedna z maminek pod lavicí. Tady byla naše nová paní učitelka dobře informována. Ten den totiž odchytila paní uklízečku, která jí sdělila, že dnes se pouze vynášejí koše. Zametat se bude až druhý den.

Tou dobou jsem se už jen tiše dívala z okna a přemítala, jak to probíhá v jiných třídách.

Paní učitelka nám po odchodu pana ředitele řekla už jen asi dvě věty: učebnic jí bylo předáno o 3 méně a pracovních sešitů o 6 méně a vše bude tedy k dispozici snad příští týden.

Následující třídní schůzky proběhnou za půl roku. Pro dobro svého syna jsem se odhodlala přežít vše.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu