Dovolená s dětmi

Pro začátek bych řekla, že dovolená s dětmi je něco jako mateřská dovolená. Prostě máte dovolenou, jenom to není poznat. A hlavně to nevědí vaše děti, ty nějaká vaše "rekreace" vůbec nezajímá. Dožadují se stále stejných věcí:

  • cestou na dovolenou: "já už chci domu", 
  • ráno brzká vstávačka - zatímco do školky je nemůžete vzbudit, 
  • "já mam hlad" 100x denně, 
  • "nepůjdu z vody už nikdy!" - modré dítě se soplem u nosu 
  • a když jdete na výlet (nebo nakoupit za roh do obchodu), tak se přidává ještě: "bolí mě nožičky". 
  • Večer je zakončen hláškou v 11 v noci: "já ještě nechci spinkat" - asi 2 vteřiny před vytuhnutím dítěte.

Kdykoli se chystáte někam odjet, onemocní vaše do té doby zdravé dítě nějakou záhadnou chorobou, se kterou jste se ještě nesetkali. Bývá to zhruba tak 2 dny před odjezdem. Celou noc a celý den googlíte, co by to mohlo být, zdráháte se jít k lékaři, protože storno poplatky již dosahují 100% a marně doufáte, že to vaše dítko "rozchodí". Balíte si všechny možné a nemožné léky. Hledáte nejbližší nemocnici od vašeho hotelu. Snažíte se sebe, dítě a všechny okolo přesvědčit, že to nic není. A pokud nepodlehnete a nejdete si k lékaři pro antibiotika (tzn. týden nebo 14 dní ve stínu a v klidu - haha), nakonec to risknete.

A pokud máte děti dvě, tak první dítě se osype vyrážkou druhý den pobytu a druhé dítě čtvrtý den pobytu, kdy už je prvnímu dítěti lépe.

O dovolené pak řešíte, zda jít k lékaři za těžké prachy v zahraničí nebo si těch pár dnů počkáte a pojedete rovnou z letiště na pohotovost...

PS: Výše uvedené skutečnosti nejsou smyšlené, ale námi prožité. Jakákoli podobnost s vaší dovolenou je čistě náhodná.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu