Domácí desetiboj maminek 

Kde jinde si lépe zacvičit než doma s dětmi, aneb desetiboj maminek:

1) běh se zátěží - vezmete dítě na záda a za pokřiku "hopi hopi" pobíháte po bytě tak, aby dítě na vašich zádech nadskakovalo - po třech kolečkách vyměňte dítě za to druhé, protože to celou dobu křičí 'já chci taky'. 

2) běh na čas - za pokřiku "tři dva jedna start" běžíte z jednoho konce bytu na druhý - toto opakujete půl hodiny nebo dokud neodpadnete (protože dítě to vydrží hodinu a půl v kuse a přestane jen proto, že se mu chce čůrat nebo má hlad).

3) chůze se zátěží - dítě se vám zavěsí na nohu, nejlépe když jste nuceni jít na záchod, případně rychle vypnout hrnec s přetékající vodou. Výhoda pokud máte děti dvě a ty vám rovnoměrně nohy zatíží.


4) skákání - snažíte se ráno ještě spát, zatímco vám děti skáčou po posteli, respektive po vás.


5) pařba - pustíte oblíbenou píseň, držíte se s dětmi za ruce a skáčete dokolečka (u nás vede od Echt! - Larry go) - píseň musíte opakovat pořád dokola, minimálně půl až třičtvrtě hodiny, pak se vymluvíte, že se může zničit počítač, když se bude pořád pouštět jedna písnička dokola.


6) běh o život - dáte dítěti plastovou motorku, odrážedlo či kolo (dle věku a šikovnosti dítěte) a pak se ho snažíte dohonit před nejbližší křižovatkou. Pokud máte v blízkosti hlavní rušnou ulici, můžete dokonce překonat i světový rekord v běhu. Jen vám to nikdo nepočítá.


7) "honem honem" - za 10 minut máte být na hodině plavání v bazénu (dle pravidel silničního provozu cesta trvá asi 12 minut), vaše děti si odmítají přestat hrát, převlíknout se, obout a jít do auta - i tak se dá hodina stihnout a dokonce se i stihnete všichni vyčurat, jenom je to trochu adrenalin a stále opakujete "honem honem" (děti taky).


8) příprava jídla na čas - snažíte se připravit libovolné jídlo co nejdříve tak, aby vaše děti nestihly dotlačit židle, stoupnout si vedle vás, sníst polovinu ingrediencí a pak se podřezat nožem, který u přípravy používáte.


9) zvedání zátěže - dáváte dítě do jídelní židličky a vyndaváte z židličky několikrát při každém jídle (chci papat - nechci papat - chci papat - chci čujat...), sundaváte dítě ze záchodu, zatímco dítě má pokrčené nohy a drží se za chodidla (jednou jste se u toho smáli, takže teď to bude dělat pokaždé) a vy se snažíte ho postavit na zem, dát plenku a oblíknout - bezva věc, pokud u toho bylo i starší dítě, protože to bude od této doby také dělat pokaždé.


10) chvíle odpočinku - ležíte vyčerpaní na zemi, zatímco po vás libovolně lezou a skáčou děti - výhodné je ležet na břiše, abyste si chránili životně důležité orgány - a předstíráte, že jste na masáži.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu